قاسم اسماعیل نژاد در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه مشاورین املاک حق دریافت هزینهای از بابت کد رهگیری (قرارداد اجاره) از موجرین و مالکین را ندارند، اظهار داشت: ثبت قرارداد اجاره و کد رهگیری در راستای کاهش هزینه موجران (مالکین مسکن) و مستأجران ایجاد شده است و مستأجران و موجرین میتوانند بدون نیاز به مراجعه به بنگاه معاملات املاک با ثبت قرارداد در این سامانه کد رهگیری رایگان دریافت کنند.
وی تاکید کرد: مشاورین املاک نیز باید قراردادهای اجاره رسمی را در سامانه املاک و مستغلات ثبت و صادر کنند و در این خصوص حق دریافت هزینه مازاد را ندارند.
معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی ثبت قراردادهای اجاره به صورت دستی و بدون کد رهگیری را ممنوع اعلام کرد و گفت: چنانچه مشاورین املاک اقدام به دریافت هزینه مازاد نسبت به صدور اجاره نامه رسمی دارای کد رهگیری کنند, با آنها برخورد میشود.
اسماعیل نژاد ادامه داد: از خردادماه سال جاری بستر لازم برای موجرین و مستأجران در سامانه املاک و مستغلات ایجاد شده و میتوانند به صورت رایگان نسبت به ثبت قرار داد اجاره و اخذ کد رهگیری در سامانه مذکور به آدرس اینترنتی (amlak.mrud.ir) و (srem.ir) مراجعه و اقدام کنند.
وی با بیان اینکه متقاضیانی که برای ودیعه مسکن ثبت نام میکنند باید اجاره قرارداد آنان دارای کد رهگیری ثبت شده در سامانه املاک و مستغلات باشد، تاکید کرد: شهروندان در صورت بروز تخلف از سوی مشاورین املاک میتوانند شکایات خود را به کارگروه تنظیم بازار و املاک در اداره کل راه و شهرسازی گزارش دهند تا بررسی و با آنان برخورد شود.
نظر شما